Állandó rendezvények

Városunkban a Szabó Dénes Általános Iskola, a Bokréta Önkormányzati Óvoda, illetve több civil szervezet minden évben jótékonysági bált szervez.

Az iskolai farsang megrendezése több évtizedes hagyomány, melyen az osztályok mókás színdarabokkal, jelenetekkel, táncokkal és jelmezes felvonulásokkal mutatkoznak be. A műsort előadják az általános iskolás gyermekeknek és a város lakosságának is.

Március 15. - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 150. évfordulójára felállított kopjafánál az iskolások műsort adnak, koszorúzás.

Május 1. - A központi parkban gyermek-, szülő-, sportvetélkedők, zenés műsorok, főzőverseny.

Szent Anna Búcsú júliusban a Szent Anna-templom előtti téren.

Július hónapban, a Városnapon színes programokkal ünnepeljük településünk várossá válásnak évfordulóját.

Augusztus 19-én a Felső-Bácskai Nyugdíjas Klubok dalos találkozóját tartjuk, amelyet 1997 óta rendezünk - utóbb már három megyére (Bács-Kiskun, Csongrád és Baranya megye) és 2 országra (Szerbia Montenegro, Szabadka és Románia, Erdély) kiterjedően.

Augusztus 20. - térzene, ünnepi szentmise, ünnepi köszöntő, Községünkért Díj és Emlékérem átadása, kiváló tompai tanulók jutalmazása, főzőverseny, gyermek-szépségverseny, táncbemutatók, gyermekműsorok, este élőzenés utcabál, tűzijáték.

Szüreti bál: hagyomány, hogy minden évben (szeptember végén) magyar ruhába öltözött fiatalok feldíszített lovas kocsikon, lóháton, zeneszóval hívogatnak a szüreti bálba.

Október 23. Ünnepélyes megemlékezés a Kapisztrán Szent János templom kertjében felállított emlékműnél.

Mindenki Karácsonya a Művelődési Házában.