Tájékoztató adatok

top 1 4 1 15 bk1 2016

Projektazonosító: TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00024

Támogatás aránya: 100%

Megvalósítás vége: 2018. 08.31.

A projekt célja: Napközbeni ellátást nyújtó intézményként  olyan nevelési körülményeket szeretnének teremteni a gyermekek részére, amely egyedülálló és elősegíti testi-lelki, intellektuális fejlődésüket. Olyan bölcsődekultúra kialakítására törekednek , melyben még több időt tudnak szentelni a gyermekek egyéniségének. 

A projekt tartalmi elemei: 1 db Felújított építmény: Infrastrukturális fejlesztések A tervezett bölcsőde épületének egységei: - Gyermeköltöző (átadó): A gyermekbejárat előteréből nyíló, a fürdőszobához átlátszó üvegezett ajtóval kapcsolódik. Felszerelése megfelel a különböző korú gyermekek öltöztetési igényeinek, minden gyermek részére van ruha- és cipőtároló, valamint megtalálható benne 1 felnőtt mosdó, padok, ülőkék. - Fürdőszoba: a gyermeköltözőhöz kapcsolódnak, valamint gondozási egységenként külön fürdőszoba készül. A fürdőszobából biztosított a rálátás a gyermekszobákban játszó gyermekekre. A gyermek gondozását és önállósodását segítő berendezési tárgyak és eszközök a gyermek méretéhez és fejlettségéhez igazodnak. Felszerelései: 2X2 db gyermekmosdó (peremmagasság: 45 cm) hideg-meleg vízzel, keverő csappal; 2X2 db gyermek WC; 2X1 db csecsemő fürösztőkád hideg-meleg vízzel, keverő csapteleppel, flexibilis zuhanyozóval; 2X2 db pólyázóasztal; minden gyermek részére saját fésű és törülköző elhelyezésére alkalmas tartó; a gyermek teljes alakját mutató tükör a gyermek magasságában elhelyezve. Gyermekfoglalkoztató: az előírt alapterület 3 m2 /fő. A helyiség teljes alapterülete közvetlen természetes megvilágítású, az erős benapozást árnyékolószerkezettel gátoljuk meg; az ablak mellvéd magassága legfeljebb 0,8 m, az ablakok bukószárnnyal és biztonsági lánccal is felszereltek. A bútorozást balesetmentesen, a gyermekek fejlettségét követve alakítjuk. Mélyen üvegezett ajtó kerül oda (terasz, fürdőszobaajtó, gyermekszobák közötti ajtó), ahol a gondozónőnek látnia kell a csoportot, illetve azt, hogy nincsen-e gyermek a nyitásra kerülő ajtó mögött. A mélyen üvegezett ajtókra függőleges osztású üvegvédő rácsot kerül 1 m-ig, a pálcák közötti távolság legalább 8 cm. A rács pótolható üvegvédő fóliával. A helyiségnek mosható, fertőtleníthető résmentes és tartós melegpadló burkolata lesz. Az oldalfalak 1,30 m magas ütés- és kopásálló, mosható és fertőtleníthető burkolattal lesznek ellátva. A teremben a világítás közvetett (káprázásmentes) formában kerül kialakításra (fényerősség min. 300 Lux); a szobák falai világos, meleg színűek, a mennyezet fehér, a bútorzat fénytelen felületű. - Terasz: a gyermekfoglalkoztató helységekhez egyenként terasz is kapcsolódik Eszközfejlesztés, bővítés • Bútorok, berendezési tárgyak

A projekt várható eredménye: a fejlesztéssel érintett gyermekjóléti alapellátás javul és a szolgáltatások minősége fejlődik a bútorzat és berendezési, felszerelési tárgyak beszerzésével.

 

Hivatkozás: cikk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat honlapján