Közösségi beszélgetés 2019.06.22.

2019.06.22.-én Tompán Regős nap került megrendezésre immáron XIII. alkalommal.

Ez az esemény alkalmasnak tűnt egy közösségi beszélgetés lebonyolítására, és úgy is lett.

Tompa büszkélkedhet egy nagy taglétszámú – minek következtében nagy létszámú – egyesülettel, a Kék Szivárvány Egyesülettel, ami a már évek óta működő több civil szervezetből szerveződött újjá.

Tagjai:

Barkóca Néptánccsoport

Dalos Pacsirták

Dugovics Titusz Cserkészcsapat

Gyűjtemények Háza

Kolo Tánccsoport

Lelkes Csapat

Rozmaring Nyugdíjas Klub és Dalkör

Százszorszép Gyermek Néptánccsoport

Küldetésükként fogalmazták meg a hagyományok megőrzését, a közösségépítést, a kulturális élet javítását, fejlesztését, az emberek "összekovácsolását"!

A Kék Szivárvány Egyesület egyik tagja a Dugovics Titusz Cserkészcsapat számára már hagyomány e neves napot (Regős nap) megtartani.

Számos tompai lakos, de a környező településekről is jó néhányan részesei akartak lenni az ünneplésnek. Azonban az évről évre megrendezett Regős nap sikere nem csupán az ünneplésben résztvevőkön múlik, mind inkább annak a megvalósításán.

Számos közösség verbuválódik itt össze:

- a Magyar Cserkészszövetség alapszabálya leszögezi, hogy a cserkészet valláserkölcsi alapon működik, valamint a vezetőktől elvárja, hogy gyakorolják vallásukat, minek köszönhetően több felekezet hívét is „bevonzzák”. Jelen voltak éppúgy Baptisták, mint a Golgota keresztény gyülekezett tagjai, stb.

- a Kék Szivárvány Egyesületet alkotó majd minden tagját képviselte valaki. A néptánccsoport igen nagy létszámmal járult hozzá a jó hangulathoz.

- jelen volt egy Anasztázia életmódot követők „klub-ja” is. (Még nincs hivatalos nevük.)

- a Kelebiai Ökomenikus Szolgálat

- aktivisták, önkéntesek, támogatók

A felsoroltak azonban nem csupán a pusztapörkölt ízeit és a jó hangulatot, programokat élvezték; hanem a munkájuk gyümölcsét is.

Harmat Józsefné (Ilonka néni) a rokkát pörgette egész nap, Jenei Kornél a tilinkó ’sorozatgyártását’ vállalta magára, Bánvölgyi Helga erdő-fürdőre tanította az embereket, és még voltak sokan – immáron név nélkül – akik levendula fonásra tanították a gyerekeket vagy nemezelésre.

 Az ebédet is megfőzte „valaki” délre... A keretmese állomásain beöltözött önkéntesek adták a feladatokat a játékban résztvevőknek.

Továbbá szakmai eszmecserére is sor került a kollégákkal az EFOP 1.2.3 és az EFOP 1.5.3-16 kapcsán.

Rendkívül örömteli dolog látni a sok kis önálló közösséget egy naggyá összekovácsolódni!

Kzssgi beszlgets 2 a

Kzssgi beszlgets 2 b