TP-1-2013/3411TP-1-2013/3411

Helyi piactér megújítása, helyi védjegy bevezetése

Projekt leírása

TP-1-2013/3411 Termékeinkben él a vidék

Pályázat

Tompa Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be, a „Tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására” című TP-1-2013 kódszámú pályázati kiírásra, mely pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásra érdemesnek ítélt. Az önkormányzat 90%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert piaccsarnok építésre és helyi védjegy bevezetésére.

A támogatás összege: 45.449.179 Ft. Ft.

A projekt megvalósításában résztvevő Közreműködő Szervezet a NAKVI Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési intézet.

Kedvezményezett: Tompa Város Önkormányzata

Projekt címe:Termékeinkben él a vidék

Projekt azonosítószáma:TP-1-2013/3411

Projekt összköltsége: 50.499.087 Ft

Támogatás intenzitása: 90 %

Kivitelezés ideje: 2013.12.01-2014.04.30.

A projekt tartalma

A fejlesztés elsődleges célja a helyi piactér megújítása, helyi védjegy bevezetése, a helyi termelők termékeinek piacra jutásának elősegítése .A fejlesztés alkalmazható a gazdaság helyi viszonyainak újraszervezésére, valamint szervesen hozzájárul egy endogén erőforrásokon alapuló gazdaság kialakításához. A fedett piac vállalkozás ösztönző hatása elősegíti a vállalkozások közötti együttműködést. A védjegy (Bácskai Becses) használata a tanyasi termékek piacra jutásának biztos lehetőséget; a termelők számára megélhetőséget teremt, valamint hozzájárul a város-vidék együttműködéséhez. A fejlesztésnek nemcsak gazdasági hanem közösségi/társadalmi célja is van:a tanyasi lakosság életminőségének javítása, a lokálpatriotizmus erősítése valamint a helyi identitás növelése. A fedett piac kialakításával lehetőség nyílt a helyi gazdaságot működtető fogyasztás és termelés összekapcsolódására.

A pályázatban résztvevő intézmény(ek)

Tompa, Táncsics u. 7. Piactér 473/4 hrsz.


A kapcsolódó dokumentumok letölthetők honlapunk Dokumentumtárából.