Az óvoda ügyelet jelleggel fog működni a hétfői naptól

Közzététel dátuma

Tisztelt Szülők!

A legfrissebb kormányzati döntés értelmében az önkormányzatok döntenek az általuk működtetett óvodák bezárásáról.

Az intézményvezetővel történt egyeztetés után, úgy döntöttem, hogy az óvoda ügyelet jelleggel fog működni a hétfői naptól.

Kérek minden érintett szülőt, hogy csak akkor hozza gyermekét az óvodába, ha más módon a felügyeletéről nem tud gondoskodni. Kérek mindenkit, hogy a gyerekek elhelyezésében, felügyeletében meghozott döntése során vegye figyelembe a kormányzati iránymutatást is, amely szerint nem ajánlott nagyszülővel, idősebb korosztályba tartozó hozzátartozóval megoldani azt, hiszen ők tartoznak a legveszélyeztetettebb személyek közé. Kérem továbbá a szülőket, hogy az óvoda csoportjainak zárt faceboook csoportjaiba jelezzenek vissza az óvónőknek vagy az intézményvezetőnek, hogy az óvodai ellátást igénybe kívánják - e venni. Ez az étkezés adagszáma és a gyermekek minél kisebb létszámú csoportokban történő elhelyezése miatt nagyon fontos.

Továbbá szeretném tájékoztatni a szülőket, hogy az óvoda területére nem léphetnek be, gyermeküket az óvoda kapujában adhatják, illetve vehetik át az óvoda munkatársaitól.

Segítő együttműködésüket köszönöm!

Véh László
polgármester