A 2020.03.15-i vezetői egyeztetés összefoglalója

Közzététel dátuma

Tisztelt Lakosság!

A mai vezetői egyeztetést követően az alábbiakról tájékoztatom a lakosságot:

Magyarország Kormányának döntése alapján március 16-ától, azaz a hétfői naptól az iskolák Magyarország teljes területén bezárásra kerülnek.

Március 16-ától, hétfőtől az óvoda és az iskola is csak ügyeleti jelleggel fog működni. Kérek minden érintett szülőt, hogy csak akkor vigye gyermekét az óvodába, ha más módon a felügyeletéről nem tud gondoskodni.

Az iskola 2020. március 16-ától (8:00-17:00 óráig) indokolt esetben ügyeletet biztosít, azon szülők gyermekei számára, akiknek a napközbeni felügyelete nem megoldott, azonban itt is kérem a kormányzati iránymutatásnak megfelelően, hogy csak azok tartsanak igényt a felügyeletre, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Felügyelet iránti igényüket az osztályfőnöknek jelezzék az osztály közösségi csoportjában legkésőbb 2020. március 16. 7:30-ig.

A hétfői naptól a Művelődési Ház és a Könyvtár látogatókat nem fogad. Az intézményekbe szervezett és a rendszeresen tartott programok (próbák, tornák, foglalkozások) határozatlan időre felfüggesztésre kerülnek.

A Napsugár Gondozási Központban (Idősek Otthonában) látogatási tilalom van.

A Polgármesteri Hivatal a szokott rendben működik, de kérem, hogy ügyeiket elsősorban levélben, telefonon, e-mailben intézzék, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát. Elérhetőségek: 77/551 500; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, tanyagondoki szolgálat a továbbiakban is folyamatosan működik.

A szociális és a gyermekétkeztetés vonatkozásában az alábbi intézkedések lépnek életbe

  • azon óvodás, iskolás gyermekek számára, akik napközben az intézményben tartózkodnak, biztosítjuk az étkezést (napi háromszori)
  • azon hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű óvodás és iskolás gyermekek számára, akik napközben NEM tartózkodnak az
  • intézményben, egyszeri étkezést (ebéd) biztosítunk keddtől (március 17.). Igényüket a 06 / 77 551-519 telefonszámon jelezhetik hétfőn (március 16.) 9:00 és 14:00 között
  • szociális étkezés (2020. március 17.) keddtől minden érintettnek házhoz szállítva biztosítjuk, azért nem kell bejönni a konyhára

Az étkeztetéssel kapcsolatban a holnapi nap folyamán minden érintett írásos tájékoztatást kap a részletekről.

Általános kérések a lakossághoz:

  • Aki teheti, halassza el tervezett külföldi útját.
  • Halaszthatatlan út esetén a hazaérkezéstől számított 2 hétig az utazók és családtagjaik, maradjanak otthonukban.
  • Akik az elmúlt 14 napban bárhol külföldön jártak - akkor is, ha nem a kormányrendeletben felsorolt országokban - a hazaérkezésüktől számított 14 napig válasszák az önkéntes otthoni karantént és ne látogassák családtagjaikat.
  • Mindazok ellátásáról, akik a Kormányrendeletben felsorolt országokból érkeznek (Olaszország, Dél-Korea, Kína, Irán, Izrael) és emiatt kötelező hatósági karanténba kerülnek, szükség esetén az önkormányzat gondoskodik. Az önkormányzattól segítséget a következő telefonszámokon lehet kérni: 77/551 500, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Az ilyen esetekben arra kérjük a velük egy háztartásban élő hozzátartozókat, hogy ők is vonuljanak önkéntes karanténba.

Mindannyiunk felelős védelme érdekében kérem intézkedéseim szíves tudomásulvételét!

Naprakész információkat az alábbi elérhetőségeken találnak:
www.tompa.hu
nnk.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Véh László
polgármester